In the Echo Park neighbourhood of Los Angeles, Nova House by Productora doubles the measurement of an existing property. Leaving the existing bedroom suite and adaptable studio/garage largely intact, the addition is a sq. room divided into a few structural bays of about 10’0’’. Sloping ceilings with uncovered wood construction and clerestory windows provide an intricate selection of interconnected spaces amongst new and old. 

&#13
Onnis Luque
&#13

Considered from the back garden, the residence has a unique saw-tooth silhouette with a standard spacing of openings. The formerly existing bed room by distinction is established again powering a included patio to deliver shielding from the southern sunlight. Together with a new shaded patio outdoors of the kitchen area-dining space, a hidden out of doors patio by the studio, and an outside shower less than a pepper tree, these intimate intermediate areas offer powerful connections among indoors and out. 

&#13
Onnis Luque
&#13

Even though both the residence and the extension are clad with the very same blue standing seam roof, there is a subtle distinction amongst the two volumes. For starters, the new volume is positioned 3 measures previously mentioned the unique residence, developing a perception of differential and threshold.   The exterior of the present is finished with a dark blue-gray stucco, although the addition is finished with a board-and-batten treatment method. 

&#13
Onnis Luque
&#13

Inside of, the current residence has a blue and green-hued palette though the newly included bed room involves plenty of wooden together with warm, earthy colors. 

&#13
Onnis Luque
&#13

 

And last but not least, as a neat and primary depth, the new make portion incorporates the exact partitions sconces as the original house – but turned upside down. 

&#13
Onnis Luque
&#13