[ad_1]

The homeowners, a retired few, approached Studio Ben Allen to rethink the piecemeal rear façade of their finish of terrace Victorian house in north London and to present a new kitchen area and two new loos – one particular to be on the ground ground and obtainable. The architects have been keen to think about how the extension could exhibit exemplarily use of pigmented patterned concrete as both construction and architectural finish. Green patterned columns and beams create a framework for the salmon colour structural wall panels of the 1st-floor bathroom. Internally the use of pigmented concrete continues – with stairs, counters, sink, floors, benches, bathtub and washbasin all cast in pigmented concrete. A next topic is the use of louvered vaulted ceilings with bring diffuse light down into both of those the kitchen and lavatory. A double peak room connects the new floor floor areas with a new mezzanine on the to start with floor which in change is connected to the major stair. This void lets light to penetrate deep into the dwelling when also creating visible and aural connections via the household.
The creativeness! The curves! The colors!

[ad_2]

Resource website link